Skip to main content

#Animals, class- X

 

Poem- Animals

 

1.       What does the poet tell us?

Ans-  The poet tell us that he feels more at home with animals than humans.

2.       Who is the poet of the poem?

Ans- Walt Whiteman is the poet of the poem.

3.       Name the original verses from which the poem animals has been taken?

Ans- The original verses from which the poem animals has been taken is “ song of myself” in leaves of Grass.

4.       How does the poet Walt Whitman find humans?

Ans- In his poem “ Animals” the poet finds humans complicated and false.

 

Answer the following question:

1.       “I think I could turn and live with animals…” what is the poet turning from?

Ans- The poet is turning from the life of the humans to the life of animals.

2.       Mention three things that humans do and animals don’t?

Ans- Human sweat and whine about their conditions but animals don’t.

Human lie awake in the dark and weep for their sins but animals don’t

Human discuss their duties to god and animals don’t.

3.       Do humans kneel to other humans who live thousands of years?

Ans- Yes, human beings kneel to other humans who live thousands of years. Earlier subjects used to kneel down before their kings.

4.       What are the tokens that the poet says he may have dropped long ago and which the animals have kept from him?

Ans- The poet says that he may have dropped the tokens of good qualities which the animals possess. Animals don’t grumble and are satisfied always. The poet feels that he has got those qualities from animals.

 

Comments

Popular posts from this blog

THE MARTYR’S CORNER

  THE MARTYR’S CORNER   A.     ANSWER THESE QUESTIONS IN ONE OR TWO WORDS -   1.      What did Rama give free with every item? Ans- Rama had a separate aluminium pot in which he kept chutney, he gave free chutney with every item as it went gratis with almost every food. 2.      Whose arm searched for the perfect duck’s egg? Ans- Rama had many customers probing the different items, and he knew exactly who had picked up what food items. Among all at a particular time he could see the wrestler’s arms searching for the perfect duck’s egg. 3.      Where did Rama Sleep? Ans- Rama slept on a pyol. 4.      How much did the four chapattis cost? Ans-   Rama had the most affordable food items. Four chapattis cost only an anna   at his stall.   His chapattis were so thin that one can lift fifty of them on a little finger. 5.      Wh...

Memories of Childhood

  Memories of Childhood- 1.        B ama Experience is that of a victim of the caste system. What kind of description does Zitakala Sa’s experience ./ when did Bama experience untouchability? (2015, 2019,17,18) Ans- Bama was studying in the third standard when he had already seen, felt experience and been humiliated by   the concept of untouchability and caste discrimination.     Bama shows the humiliations faced by the untouchables who were never given any honour, dignity or respect as they were born in lower classes. They were made to live apart, run errands and bow humbly to the masters. They avoided direct contact with the people of higher classes. Bama found the first sense of untouchability when she saw a elder of her community carrying snacks was funny. He was holding out the packet by its string, without touching it. She then realized that seeking education can make progress, people will come to her of their own accord and at...

My Impression of Assam, Class 11

  My Impression of Assam : 1.       What appeal does the author made to the scholars of Assam concerning the songs and poem of the state? Why does he make this appeal? Ans- Verrier Elwin came to Assam to see and study the art of hill people. He had lived mere than a quarter century in India but he feels that he knows very little about India. On the other hand he has lived only for a short period of four months in Assam within their short period, he has so much involved that he feels like knowing everything about Assam, its art, culture and the people. The author has been highly impressed by the chanting of old melodies songs by the youths of a Kabul village. He does not know the meaning of those songs but realises that all such songs and poems of Assam’s countryside must be collected and recorded. The author makes a sincere appeal to the scholars of Assam to make collects of the songs and poems of Assam’s countryside. These old songs are disappearing ra...