Skip to main content

Alternative English - The Scarecrow

 

THE SCARECROW:

1.       What was the name of Mriganko Babu’s driver?

Ans- Sudheer

2.       Name the Magazine asked Mringanko babu for a story.

Ans- The Bharat Magazine

3.       Whose voice did Mriganko Babu recognize in the voice of the scarecrow?

Ans- Mriganko Babu recognized the voice of the scarecrow as that voice was his servant’s Abhiram.

4.       Where did the scarecrow ask Mriganko Babu to look for his watch?

Ans- The scarecrow asked Mriganko Babu to look for his watch under the wardrobe at his house.

5.       Who was Abhiram? 2017,18

Ans- Abhiram was the servant of the Mriganko Babu who had worked in his house for 20 years .

6.       Who had authored the story “The Scarecrow”? 2017

Ans- Satyajit Ray is the author of the story ‘The Scarecrow’.

7.       What was the full name of Mriganko Babu?

Ans- The full name of Mringanko Babu was Mringankoshekhar Mukhopadhyay.

8.       Why did Sudheer at pay any attention to? 2018

Ans- Mriganko Babu had pointed out to Sudheer that the petrol gauge of the car had not been working properly and Sudheer had not paid much attention to it.

9.       Why did Mringanko Babu go to Durgapur? 2017

Ans- Mringanko Babu was a famous writer. He was invited by a club of Durgapur in a cultural function to felicitate him. Thus, he was travelling to Durgapur.

10.   Why did Abhiram leave the house of Mringangko Babu?

Ans- Abhiram had worked in Mrigangko Babu’s family for 20 years but one day he was accused of stealing a gold watch from Mriganko Babu’s house. That way Abhiram left the house of Mringangko Babu.

 

Comments

Popular posts from this blog

My Impression of Assam, Class 11

  My Impression of Assam : 1.       What appeal does the author made to the scholars of Assam concerning the songs and poem of the state? Why does he make this appeal? Ans- Verrier Elwin came to Assam to see and study the art of hill people. He had lived mere than a quarter century in India but he feels that he knows very little about India. On the other hand he has lived only for a short period of four months in Assam within their short period, he has so much involved that he feels like knowing everything about Assam, its art, culture and the people. The author has been highly impressed by the chanting of old melodies songs by the youths of a Kabul village. He does not know the meaning of those songs but realises that all such songs and poems of Assam’s countryside must be collected and recorded. The author makes a sincere appeal to the scholars of Assam to make collects of the songs and poems of Assam’s countryside. These old songs are disappearing ra...

CLASS 11, Photograph

A PHOTOGRAPH : 1.       1.  What does the word cardboard denote in the poem? Ans -   Generally a cardboard means a stiff and thick paper, but here the word denotes a part of the frame that displays the photograph of the poet’s mother and her two cousins Betty and Dolly safe and intact. 2.       2.  What has the camera captured? Ans- The camera captured all the memories of the three girls in it. It had captured the pretty face of the poet’s mother and the manner the two girls Betty and Dolly dressed themselves for the photograph to be taken on the beach.   3.       3.  What has no changed over the years? Ans- The sea did not change over the years, it is a symbol of eternity. The photograph and the memories have not changed in spite of the passage of changed time. The photograph was taken twenty thirty years ago, which signify the power nature holds and how helpless humans are in front of time and nature, wh...

CLASS XII, Lost Spring

  LOST SPRING-                        1.       What is Saheb looking for in the garbage dumps? Where is he and when has he came from? Ans-     Garbage has a different meaning for children it is wrapped in wonder and for the elders it’s a meaning of survival. Saheb was looking for gold in the garbage dumbs. Gold here means a rupee note, coins and other useful objects.                             He came from Dhaka, Bangladesh. He came with his family in 1971. His house was  swept away by s torms and therefore they shifted to Seemapuri, a slum on the outskirt of Delhi.  2.       What explanations does the author offer for the children not wearing footwear? Ans- ...